Longboardai – tarsi gyvenimo būdas

Lentos smagiam laikui laukeTikriausiai jau esate girdėjęs tokį terminą kaip longboardas, tačiau ar žinote kas tai yra, kaip atrodo ir kam skirta? Longboardai labai panašūs į riedlentes (skateboard) – tai lenta su keturiais ratukais, ant kurios atsistojęs žmogus pasispiria koja ir važiuoja per lygią kelio dangą. Kaip bebūtų, longboardai turi keletą esminių skirtumų kurie juos skiria nuo riedlenčių. Visų pirma, longboardai yra kur kas ilgesni nei riedlentės bei turi didesnius ratukus. Taip pat, jų forma dažniausiai yra kiek kitokia nei riedlenčių. Visos šios savybės suteikia gerą oro dinamiką ir leidžia pasiekti didelį greitį, todėl loangboardai dažniausiai naudojami važiuoti dideliu greičiu nuo kalno ar tiesiog šaligatviais, priešingai nei riedlentės, su kuriomis žmonėms dažniausiai važinėja po riedlenčių parkus ir atlikinėja įvairiausius triukus.

Galima sakyti, kad riedlentė yra labiau kaip pramoga, o longboardas kaip susisiekimo priemonė ar net gyvenimo būdas.

Longboardų savybės

Kaip jau minėjome, longboardai yra kiek didesni nei įprasto riedlentės. Įprastai jų ilgis vyruoja nuo 84 ik 150 centimetrų, o plotis nuo 22 iki 25 centimetrų.

Nors pati longboardų kultūra gimė ir plito iš Jungtinių Amerikos Valstijų, šis užsiėmimas taip pat labai populiarus tiek ir Europoje, tiek ir Australijoje ar kituose kontinentuose. Sunku paaiškinti ką magiško turi longboardai, tačiau jie sukelia savotišką priklausomybę, kurios perteikti žodžiais tiesiog neįmanoma – tai turi patirti pats. Sako, kad ši priklausomybė daug stipresnė nei potraukis riedlentėms ar riedlenčių sportui. Žmonės pradėję važinėti longboardais tiesiog nebegali atsisakyti šio hobio, jie jungiasi į bendruomenes, kartu leidžia laiką, neretai netgi susiranda savo antrąją pusę.

Jei ir jūs susižavėjote ar susidomėjote šia veikla, kviečiame bent kartą pabandyti pasivažinėti longboardu. Kaip bebūtų gaila, šis malonumas brangesnis nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Net pati elementariausia lenta jums kainuos kelis šimtus eurų. Jei į tai žiūrėsite profesionaliau ir pirksite įvairius priedus, tai kainuos papildomus šimtus eurų. Todėl pats optimaliausias variantas visiems smalsuoliams – longboardų nuoma.

Prisijunkite prie diskusijos

Komentarų: 1

  1. Ištikrųjų tai net neįsivaizduoju, kaip važiuoti su longboard’u. Man labiau priimtinos sporto rūšys, kurios labiau susiję su itvermės ir jėgos palaikymu. Gyvenu šalia mokyklos, o ten stadione prasibėgu 3km ir einu padirbėti prie lauko treniruoklių t.y. lygiagretės, skersiniai, suoliukai atsilenkimams. Labai gera treniruotė, o ir nieko nekainuoja.
    http://www.miestui.lt/lauko-sporto-iranga

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *